De hele kunst van het spreken is begrepen te worden.

Confucius, 551 v.C. – 479 v.C.

Chinees voor beginners (ERK A1)

Inhoud
De inhoud van de lessen bestaat uit conversatie en karakters schrijven.
Er wordt veel aandacht besteed aan uitspraak en zinsbouw. Dat kan niet zonder kennis van eenvoudige grammatica en een basisvocabulaire. Met behulp van een door de docent aangereikte lesmethode krijgt u stapje voor stapje de vaardigheden aangereikt om eenvoudige zinnen te kunnen gebruiken. U krijgt iedere les tien nieuwe karakters (woorden) aangereikt, die u thuis kunt oefenen.

Doel
U kunt groeten en afscheid nemen, in een restaurant bestellen en boodschappen doen. U kunt een taxi nemen en uitleggen waar u heen wilt. U kunt heel kort over uzelf en uw familie vertellen en anderen daar naar vragen. Na deze cursus kunt u ongeveer 100 karakters schrijven en uitspreken.

Onderwerpen
Aan de orde komen onder andere: uitspraak, groeten, zich voorstellen, uit eten gaan, boodschappen doen, familie, getallen, kleuren.

Lesmethode
De docent heeft een eigen methode, er is geen boek bij deze cursus.

Chinees voor gevorderde beginners (ERK A2)

Inhoud
Ook op dit niveau worden de gespreksonderwerpen vergroot en daarmee samenhangend uw vocabulaire en het aantal Chinese karakters.

Doel
Er wordt toegewerkt naar enigszins spontane interactie. U gaat zich vertrouwd voelen met de taal en u kunt zich redelijk onafhankelijk uitdrukken.

Onderwerpen
Werk, vrije tijd, hobby’s, reizen, actuele gebeurtenissen, kennis van land en volk, standpunt uitleggen en ondersteunen, eenvoudige discussie.

Methode
De methode wordt door de docent gekozen.

Cursus Chinese Cultuur

Deze cursus van 6 lessen behandelt een aantal interessante thema’s: kalligrafie, film (of boek) en voedsel.
Onze Chinese docent bekijkt met u een aantal belangrijke thema’s in de Chinese samenleving. U leert waaruit het Chinese schrift is opgebouwd en een aantal simpele karakters schrijven. Samen wordt een film bekeken en besproken. De Chinese keuken is veel uitgebreider dan wij in Nederland weten. U krijgt een kort overzicht en indien mogelijk gaat u samen eten.
Door de hele cursus heen, worden do’s en don’ts in China belicht.

Wat klanten zeggen

 • De docenten van Brederode bieden programma’s op maat en zijn super-enthousiast. Zij spelen al enkele jaren een belangrijke rol bij de immersion course voor onze buitenlandse scholieren.

  Leonie STS High School Nederland
 • Les op locatie, culturele ‘uitstapjes’; een winst voor onze culturele uitwisselingsprogramma’s en een vliegende start voor de scholieren! Bedankt voor jullie gedreven betrokkenheid.

  Leonie STS High School Nederland
 • En het leuke is dat er altijd opdrachten in de praktijk aan worden verbonden.

  Leonie STS High School Nederland
 • Was vandaag helemaal gelukkig! De taxichauffeur gevraagd te vertellen over Quito en ik kon het supergoed volgen. Ik heb ook teruggepraat en vragen gesteld.

  Annemarie Dekker
 • "De docent speelde heel goed in op wat mijn doel was met deze cursus. Ik spreek nu Frans en kan alles in de praktijk toepassen wat ik geleerd heb."

  Megan Anema
 • Honestly, I have absolutely no reason to even want to learn Dutch. But I just LIKE it for some reason. It sounds beautiful in my opinion, it's fun to speak.

  Taariya
 • Ik had privéles en kreeg altijd een duidelijke uitleg op al mijn specifieke vragen. De lessen waren erg overzichtelijk. De docent was flexibel.

  Amy James
 • Eigen inbreng en interactie maakte de cursus Engels voor mij waardevol. Tijdens de cursus was er een natuurlijke mix van spreken, schrijven en lezen over onderwerpen die wij zelf konden aangeven. Een aanrader voor iedereen die zijn Engels net een treetje hoger wil brengen.

  Simone Unicat Catalyst Technologies B.V.
 • Taleninstituut Brederode is goed ingesteld op de zakelijke behoefte van de klant, de lessen zijn op maat en indien gewenst op locatie en flexibel qua tijden. Ik heb sinds een aantal jaren les in Frans en Spaans en beide docenten hebben een achtergrond uit het land van de ‘’taal’’. Hoe kun je beter een gevoel van taal krijgen. Ik ben erg tevreden.

  Ben Vrasdonk Vrasdonk B.V.
 • My private lessons with Brederode were extremely productive. They were specific and the teacher prepared lessons on areas where I needed the most assistance.

  Amy James
 • This course has really helped me to grasp the basics of Dutch and to be more confident in conversations. The lessons are fun, interesting and challenging and the effort is paying off. I highly recommend Brederode.

  Lizzie Paton TAQA
 • ‘Een goed taalteam dat de taalvaardigheid van onze internationale groep medewerkers vergroot.’ 

  Jolanda Evers NIOZ Royal Netherlands Institute for Sea Research
 • Vanuit een regenachtig Buenos Aires kan ik je melden dat jouw lessen hun doel bepaald niet voorbij geschoten zijn.  Het werkt echt! 

  Carlo Cahn
 • Ik heb veel meer gehad aan de training Duits op maat dan ik van te voren had durven hopen. Ik krijg al complimenten van gasten.

  Annemarie Timmerman Boutique B&B Bergen 1928
 • My personal Brazilian Portuguese course was more than personal. It was special! Not only a good foundation was made but also a beautiful ambiance, tailormade and flexible training and above all FUN. I would say: "Eu continuarei falando português. Muito obrigado pelo bom atendimento."  

  Ron van Hilst Cargill NV Mechelen
 • Ik wil je wel graag laten weten dat ik elke dag nog profijt heb van de cursus Engels die ik bij jullie gevolgd heb. Nogmaals dank daarvoor!

  Manon Pools Grevelingen Holding BV, Zuid Scharwoude
 • Ondanks dat ik op dagelijkse basis Engels spreek en schrijf weet ik dat er nog veel te verbeteren valt. Een collega of zakenrelatie zal je niet snel corrigeren maar een docent doet dat uiteraard wel. Via goede persoonlijke begeleiding heb ik stappen gemaakt.
  Daan Groothandel
 • Vooraf had ik zo goed als mogelijk aangegeven wat ik wilde: ik wilde snel, zonder druk, effectief én gezellig een nieuwe taal leren. Na 10 weken kan ik zeggen dat dat goed gelukt is. Een trainer die meebeweegt met mijn niveau, inzet en enthousiasme. Ik heb het als zeer prettig ervaren!

  Colin van der Laan Van der Laan BV
 • “Ik ben dagelijks met Zweeds bezig, het zit nu in mijn bloed!”

  Susanne van Wallinga Plymovent BV
 • Op mijn leeftijd had ik niet meer verwacht ooit Spaans te leren. Dat dat toch nog gelukt is, heb ik geheel te danken aan Brederode. Met geduld en een training op maat, kan ik me nu eindelijk zonder Pieten redden in Madrid.

  Sint Nicolaas van Myra

Neem contact op

Heeft u vragen? Stel ze ons!

  Start typing and press Enter to search