In het leven en ook in de taal zijn nuances alles.

Louis Couperus, 1863-1923

Nederlands voor beginners

Nederlands voor anderstaligen NT2

Start
Deze cursus start in januari 2018 in Het Studiecentrum op de Van Blaaderenweg 10 A in Bergen. Onderaan de site vindt u een routebeschrijving.

Inhoud
De inhoud van de lessen bestaat voor een groot deel uit conversatie. Er wordt veel aandacht besteed aan uitspraak en zinsbouw. Dit kan niet zonder kennis van eenvoudige grammatica en een basisvocabulaire. Met behulp van een lesmethode krijgt u stapje voor stapje de vaardigheden aangereikt om te kunnen spreken.

Doel
U kunt zich redden in alledaagse situaties over vertrouwde onderwerpen met korte eenvoudige zinnen. U kunt groeten en afscheid nemen. U kunt met simpele zinnen zeggen wat u wilt tijdens het boodschappen doen of op uw werk. U kunt wat over uzelf en uw familie vertellen.

Onderwerpen
Aan de orde komen onder andere: uitspraak, spellen, groeten, zich voorstellen, boodschappen doen, familie, getallen, de tijd, kleuren.

Lesmethode
De docent bepaalt welke methode er wordt gebruikt voor aanvang van de cursus.

Nederlands voor gevorderde beginners

Nederlands voor anderstaligen: NT2

Start cursus
Deze cursus start in november in Het Studiecentrum in Bergen. We gebruiken de methode DE OPMAAT. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Inhoud
De inhoud van de lessen bestaat uit conversatie en grammatica. Daar waar nodig wordt er extra aandacht besteed aan de grammatica. Er wordt voortgeborduurd op de kennis die u heeft opgedaan bij een eerdere cursus. Afhankelijk van de voorkennis, wordt aandacht besteed aan verschillende onderwerpen, zoals werk, gezin, vrije tijd, cultuur.

Doel
U kunt gesprekken voeren over eenvoudige onderwerpen of activiteiten zonder veel grammaticale fouten. Hierbij moet u denken aan inlichtingen vragen, gesprekken met collega’s voeren, in winkels aangeven wat u wel of niet wilt. U kunt in eenvoudige zinnen vertellen over uw werk en familie. U kunt aangeven wat u van plan bent te gaan doen of gedaan hebt.

Onderwerpen
Te denken valt onder andere aan: werk, hobby’s, vrije tijd, gezin, telefoneren en e-mails schrijven.

Lesmethode
De docent bepaalt welke methode gebruikt wordt.

Nederlands voor gevorderden

Inhoud
De lessen op dit niveau worden waar mogelijk in de doeltaal gegeven. Met behulp van een lesmethode wordt het vocabulaire structureel verder uitgebreid, als ondersteuning voor de spreekvaardigheid. Grammatica komt alleen aan de orde waar dat nodig is.

Doel
Op dit niveau leert u zich onvoorbereid uit te drukken. U kunt deelnemen aan gesprekken over vertrouwde onderwerpen. U houdt zelf de conversatie gaande, mits deze over bekende thema’s gaan. Kernwoorden voor dit niveau zijn: enigszins onafhankelijk en spontaan.

Onderwerpen
Werk, vrije tijd, hobby’s, reizen, actuele gebeurtenissen, kennis van land en volk, standpunt uitleggen en ondersteunen, eenvoudige discussie.

Methode
De methode wordt door de docent gekozen.

Nederlands voor vergevorderden

Inhoud
De lessen op dit niveau worden in de doeltaal gegeven. Met behulp van een lesmethode of door de docent aangereikt lesmateriaal wordt het vocabulaire structureel verder uitgebreid, als ondersteuning voor de spreekvaardigheid. Grammatica komt alleen aan de orde waar dat nodig is.

Doel
Op dit niveau spreekt u vloeiend en zonder merkbare haperingen op elk gewenst vlak. Ideeen en meningen kunt u probleemloos formuleren. U heeft kennis van de idiomatische uitdrukkingen. U bent vertrouwd met de fijnere betekenis van woorden. Mocht u vastlopen in een zinsconstructie dan bent u in staat uw zinnen snel opnieuw te formuleren.

Onderwerpen
Werk, vrije tijd, hobby’s, reizen, actuele gebeurtenissen, kennis van land en volk, standpunt uitleggen en ondersteunen, eenvoudige discussie.

Methode
De methode wordt door de docent gekozen.

Cursus Nederlandse cultuur

Voor anderstaligen

Cultuur: kennismaking met Nederland
Deze cursus bestaat uit 5 lessen waar u kennis maakt met de aspecten van de Nederlandse samenleving.
Hierbij moet u denken aan gewoonten en gebruiken, Nationale feesten, religie, kennis van land en volk.

Wat klanten zeggen

 • De docenten van Brederode bieden programma’s op maat en zijn super-enthousiast. Zij spelen al enkele jaren een belangrijke rol bij de immersion course voor onze buitenlandse scholieren.

  Leonie STS High School Nederland
 • Les op locatie, culturele ‘uitstapjes’; een winst voor onze culturele uitwisselingsprogramma’s en een vliegende start voor de scholieren! Bedankt voor jullie gedreven betrokkenheid.

  Leonie STS High School Nederland
 • En het leuke is dat er altijd opdrachten in de praktijk aan worden verbonden.

  Leonie STS High School Nederland
 • Was vandaag helemaal gelukkig! De taxichauffeur gevraagd te vertellen over Quito en ik kon het supergoed volgen. Ik heb ook teruggepraat en vragen gesteld.

  Annemarie Dekker
 • "De docent speelde heel goed in op wat mijn doel was met deze cursus. Ik spreek nu Frans en kan alles in de praktijk toepassen wat ik geleerd heb."

  Megan Anema
 • Honestly, I have absolutely no reason to even want to learn Dutch. But I just LIKE it for some reason. It sounds beautiful in my opinion, it's fun to speak.

  Taariya
 • Ik had privéles en kreeg altijd een duidelijke uitleg op al mijn specifieke vragen. De lessen waren erg overzichtelijk. De docent was flexibel.

  Amy James
 • Eigen inbreng en interactie maakte de cursus Engels voor mij waardevol. Tijdens de cursus was er een natuurlijke mix van spreken, schrijven en lezen over onderwerpen die wij zelf konden aangeven. Een aanrader voor iedereen die zijn Engels net een treetje hoger wil brengen.

  Simone Unicat Catalyst Technologies B.V.
 • Taleninstituut Brederode is goed ingesteld op de zakelijke behoefte van de klant, de lessen zijn op maat en indien gewenst op locatie en flexibel qua tijden. Ik heb sinds een aantal jaren les in Frans en Spaans en beide docenten hebben een achtergrond uit het land van de ‘’taal’’. Hoe kun je beter een gevoel van taal krijgen. Ik ben erg tevreden.

  Ben Vrasdonk Vrasdonk B.V.
 • My private lessons with Brederode were extremely productive. They were specific and the teacher prepared lessons on areas where I needed the most assistance.

  Amy James
 • This course has really helped me to grasp the basics of Dutch and to be more confident in conversations. The lessons are fun, interesting and challenging and the effort is paying off. I highly recommend Brederode.

  Lizzie Paton TAQA
 • ‘Een goed taalteam dat de taalvaardigheid van onze internationale groep medewerkers vergroot.’ 

  Jolanda Evers NIOZ Royal Netherlands Institute for Sea Research
 • Vanuit een regenachtig Buenos Aires kan ik je melden dat jouw lessen hun doel bepaald niet voorbij geschoten zijn.  Het werkt echt! 

  Carlo Cahn
 • Ik heb veel meer gehad aan de training Duits op maat dan ik van te voren had durven hopen. Ik krijg al complimenten van gasten.

  Annemarie Timmerman Boutique B&B Bergen 1928
 • My personal Brazilian Portuguese course was more than personal. It was special! Not only a good foundation was made but also a beautiful ambiance, tailormade and flexible training and above all FUN. I would say: "Eu continuarei falando português. Muito obrigado pelo bom atendimento."  

  Ron van Hilst Cargill NV Mechelen
 • Ik wil je wel graag laten weten dat ik elke dag nog profijt heb van de cursus Engels die ik bij jullie gevolgd heb. Nogmaals dank daarvoor!

  Manon Pools Grevelingen Holding BV, Zuid Scharwoude
 • Ondanks dat ik op dagelijkse basis Engels spreek en schrijf weet ik dat er nog veel te verbeteren valt. Een collega of zakenrelatie zal je niet snel corrigeren maar een docent doet dat uiteraard wel. Via goede persoonlijke begeleiding heb ik stappen gemaakt.
  Daan Groothandel
 • Vooraf had ik zo goed als mogelijk aangegeven wat ik wilde: ik wilde snel, zonder druk, effectief én gezellig een nieuwe taal leren. Na 10 weken kan ik zeggen dat dat goed gelukt is. Een trainer die meebeweegt met mijn niveau, inzet en enthousiasme. Ik heb het als zeer prettig ervaren!

  Colin van der Laan Van der Laan BV
 • “Ik ben dagelijks met Zweeds bezig, het zit nu in mijn bloed!”

  Susanne van Wallinga Plymovent BV
 • Op mijn leeftijd had ik niet meer verwacht ooit Spaans te leren. Dat dat toch nog gelukt is, heb ik geheel te danken aan Brederode. Met geduld en een training op maat, kan ik me nu eindelijk zonder Pieten redden in Madrid.

  Sint Nicolaas van Myra

Neem contact op

Heeft u vragen? Stel ze ons!

  Start typing and press Enter to search