Basistraining Duits

Tijdens deze taaltraining leert u zich te redden in formele en informele gesprekssituaties. Hierbij moet u denken aan klantcontacten op bijvoorbeeld beurzen, tijdens zakendiners of borrels. Met de juiste woorden tot uw beschikking kunt u ongemakkelijke stiltes vermijden en worden uw sociale vaardigheden vergroot.

Een belangrijk onderdeel vormen uiteraard rollenspellen en praktische oefeningen. Daarnaast zijn gerichte adviezen over cultuurverschillen juist op dit vlak onontbeerlijk. Na deze training beschikt u over een scala aan bruikbare zinnen, uitdrukkingen en een gerichte woordenlijst waarmee u ieder gesprek vol vertrouwen aan gaat.

U kunt beginnen op elk gewenst niveau.

Presenteren

Een presentatie geven of het houden van een speech in een voor u vreemde taal vereist enige oefening. Met deze taaltraining krijgt u toegang tot de meest gangbare uitdrukkingen en vocabulair waarmee u uw presentatie of speech de juiste vorm en toon kunt geven. U leert hoe u een presentatie opbouwt en hoe u deze door middel van gericht oefenen het beste kunt geven.

U kunt beginnen op elk gewenst niveau.

E-mail/ Telefoneren

In deze taaltraining leert u hoe u zich adequaat kunt uitdrukken, schriftelijk of telefonisch, naar uw klanten toe. Centraal staat het oefenen: gesprekken of e-mails met bijvoorbeeld een informatief karakter, klachtafhandeling en dergelijke komen allemaal aan de orde. Met de juiste uitdrukkingen en het juiste vocabulaire voelt u zich beter opgewassen tegen elke situatie die u in uw werkomgeving tegenkomt.

U kunt deze taaltraining op elk gewenst niveau starten.

Rapporteren/ Schrijfvaardigheid

In deze zakelijke taaltraining leert u hoe te formuleren in de doeltaal.
U wordt  wegwijs gemaakt in de conventies die gelden voor dit onderdeel van de taalbeheersing. De wensen die u heeft voor deze vaardigheid vormen de leidraad voor deze intensieve cursus op maat.

Instapniveau voor deze training is ERK B1/gevorderde.

Duits op maat

Specifieke trainingen op maat

U heeft een duidelijke wens qua taaltraining en u heeft bij de andere disciplines niet gevonden wat u zocht? Dan kan Brederode voor u de gewenste taaltraining samenstellen. Dat kan zijn op juridisch, economisch, commercieel of ieder ander gebied. Met de juiste woordenschat en bruikbare uitdrukkingen beheerst u uw vak ook in een vreemde taal.

Spreekangst in groepen

U moet een presentatie geven in het Duits, maar het is alweer lang geleden dat u die taal heeft gesproken. U voelt zich onzeker over de afloop. Wij helpen u snel om uw angst te overwinnen door een gestructureerde aanpak van uw kennis en kunde.

Total immersion

Heeft u weinig tijd? Vertrekt u binnen afzienbare tijd naar Duitsland? Dan is een total immersion misschien iets voor u. Een week intern in de bosrijke omgeving van Bergen en u leert het Duits veel sneller dan in de reguliere taaltrainingen. Samen met de docenten stellen wij een intensief weekprogramma samen waarin theorie wordt afgewisseld met praktijk. Tijdens een standaardprogramma krijgt u 6 uur les per dag (met uitzondering van de laatste dag). Daarnaast zult u ook ’s avonds moeten studeren.

Inclusief: 26 lesuren, 4 overnachtingen met gebruik van beschikbare faciliteiten, alle maaltijden, koffie/thee. Exclusief: reiskosten en overige consumpties

Klik hier om één van onze favoriete hotels te bekijken.

Uiteraard houden wij rekening met uw wensen en mogelijkheden bij het samenstellen van het programma.

Wat klanten zeggen

 • De docenten van Brederode bieden programma’s op maat en zijn super-enthousiast. Zij spelen al enkele jaren een belangrijke rol bij de immersion course voor onze buitenlandse scholieren.

  Leonie STS High School Nederland
 • Les op locatie, culturele ‘uitstapjes’; een winst voor onze culturele uitwisselingsprogramma’s en een vliegende start voor de scholieren! Bedankt voor jullie gedreven betrokkenheid.

  Leonie STS High School Nederland
 • En het leuke is dat er altijd opdrachten in de praktijk aan worden verbonden.

  Leonie STS High School Nederland
 • Was vandaag helemaal gelukkig! De taxichauffeur gevraagd te vertellen over Quito en ik kon het supergoed volgen. Ik heb ook teruggepraat en vragen gesteld.

  Annemarie Dekker
 • "De docent speelde heel goed in op wat mijn doel was met deze cursus. Ik spreek nu Frans en kan alles in de praktijk toepassen wat ik geleerd heb."

  Megan Anema
 • Honestly, I have absolutely no reason to even want to learn Dutch. But I just LIKE it for some reason. It sounds beautiful in my opinion, it's fun to speak.

  Taariya
 • Ik had privéles en kreeg altijd een duidelijke uitleg op al mijn specifieke vragen. De lessen waren erg overzichtelijk. De docent was flexibel.

  Amy James
 • Eigen inbreng en interactie maakte de cursus Engels voor mij waardevol. Tijdens de cursus was er een natuurlijke mix van spreken, schrijven en lezen over onderwerpen die wij zelf konden aangeven. Een aanrader voor iedereen die zijn Engels net een treetje hoger wil brengen.

  Simone Unicat Catalyst Technologies B.V.
 • Taleninstituut Brederode is goed ingesteld op de zakelijke behoefte van de klant, de lessen zijn op maat en indien gewenst op locatie en flexibel qua tijden. Ik heb sinds een aantal jaren les in Frans en Spaans en beide docenten hebben een achtergrond uit het land van de ‘’taal’’. Hoe kun je beter een gevoel van taal krijgen. Ik ben erg tevreden.

  Ben Vrasdonk Vrasdonk B.V.
 • My private lessons with Brederode were extremely productive. They were specific and the teacher prepared lessons on areas where I needed the most assistance.

  Amy James
 • This course has really helped me to grasp the basics of Dutch and to be more confident in conversations. The lessons are fun, interesting and challenging and the effort is paying off. I highly recommend Brederode.

  Lizzie Paton TAQA
 • ‘Een goed taalteam dat de taalvaardigheid van onze internationale groep medewerkers vergroot.’ 

  Jolanda Evers NIOZ Royal Netherlands Institute for Sea Research
 • Vanuit een regenachtig Buenos Aires kan ik je melden dat jouw lessen hun doel bepaald niet voorbij geschoten zijn.  Het werkt echt! 

  Carlo Cahn
 • Ik heb veel meer gehad aan de training Duits op maat dan ik van te voren had durven hopen. Ik krijg al complimenten van gasten.

  Annemarie Timmerman Boutique B&B Bergen 1928
 • My personal Brazilian Portuguese course was more than personal. It was special! Not only a good foundation was made but also a beautiful ambiance, tailormade and flexible training and above all FUN. I would say: "Eu continuarei falando português. Muito obrigado pelo bom atendimento."  

  Ron van Hilst Cargill NV Mechelen
 • Ik wil je wel graag laten weten dat ik elke dag nog profijt heb van de cursus Engels die ik bij jullie gevolgd heb. Nogmaals dank daarvoor!

  Manon Pools Grevelingen Holding BV, Zuid Scharwoude
 • Ondanks dat ik op dagelijkse basis Engels spreek en schrijf weet ik dat er nog veel te verbeteren valt. Een collega of zakenrelatie zal je niet snel corrigeren maar een docent doet dat uiteraard wel. Via goede persoonlijke begeleiding heb ik stappen gemaakt.
  Daan Groothandel
 • Vooraf had ik zo goed als mogelijk aangegeven wat ik wilde: ik wilde snel, zonder druk, effectief én gezellig een nieuwe taal leren. Na 10 weken kan ik zeggen dat dat goed gelukt is. Een trainer die meebeweegt met mijn niveau, inzet en enthousiasme. Ik heb het als zeer prettig ervaren!

  Colin van der Laan Van der Laan BV
 • “Ik ben dagelijks met Zweeds bezig, het zit nu in mijn bloed!”

  Susanne van Wallinga Plymovent BV
 • Op mijn leeftijd had ik niet meer verwacht ooit Spaans te leren. Dat dat toch nog gelukt is, heb ik geheel te danken aan Brederode. Met geduld en een training op maat, kan ik me nu eindelijk zonder Pieten redden in Madrid.

  Sint Nicolaas van Myra

Neem contact op

Heeft u vragen? Stel ze ons!

  Start typing and press Enter to search