Een groep is gezellig en je leert van anderen!

Groepslessen

De particuliere taalcursussen duren tussen de 60 en 90 minuten, afhankelijk van het aantal deelnemers. Een basiscursus bestaat uit 20 lessen. De lessen zijn op het Studiecentrum op De van Blaaderenweg 10A in Bergen. Kosten van de taalcursus zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de duur van de cursus. Kijkt u voor actuele prijzen bij tarieven.

De groepslessen richten zich op de spreekvaardigheid. We proberen u zoveel mogelijk te laten praten in de taal die u aan het leren bent. Met behulp van een lesmethode kunt u thuis de stof bestuderen en de oefeningen maken. Elke docent kiest de lesmethode die het best bij de groep past. Gemiddeld maken onze cursisten drie uur huiswerk per week. Voor exotische talen is dat vaak meer. Alleen dan kunt u na 20 weken ook echt wat bereiken. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van uw eigen leercapaciteiten en aanleg.

Na afloop krijgt u een certificaat met daarop het niveau dat u bereikt heeft. Daarna is er bijna altijd een vervolgcursus mogelijk. Afhankelijk van voorkennis en inzet behalen de meeste cursisten het gewenste niveau na ongeveer 20 lessen. Dit staat voor beginners gelijk aan A1 van het ERK.

In maart of april maken sommige groepen een reis naar het land waar hun taal gesproken wordt. Dit is altijd het hoogtepunt van de cursus. Vooral de Spaanse groepen zijn in het verleden reislustig gebleken. Zo hebben zij gezamenlijk Barcelona, Madrid, Bilbao, Valencia en Sevilla bezocht. U kunt de reisbeschrijvingen op deze site vinden.

Groepen met minder dan zes mensen
Ook kleinere groepen kunnen van start gaan. Er zal dan een prijsaanpassing gedaan worden om het toch mogelijk te maken groepen te laten doorgaan, die anders buiten de boot zouden vallen. Denk hierbij aan Deens, Chinees en Turks.

Privélessen

Naast groepscursussen is het ook mogelijk om privéles te krijgen. U krijgt de stof dan veel sneller aangeboden. Vaak volstaan tien lessen al om een basis te leggen. Privélessen voor beginners duren meestal een uur, voor gevorderden 1,5 uur. Deze lessen worden ook bij u thuis gegeven.

Start typing and press Enter to search