Ik heb het nog nooit gedaan,
dus ik denk dat ik het wel kan.

Pippi Langkous

Zweeds voor Beginner (ERK A1)

Inhoud
De inhoud van de lessen bestaat zo veel mogelijk uit conversatie. Er wordt veel aandacht besteed aan uitspraak en zinsbouw. Dt kan niet zonder kennis van eenvoudige grammatica en een basisvocabulaire. Met behulp van een lesmethode krijgt u stapje voor stapje de vaardigheden aangereikt om te kunnen spreken.

Doel
U kunt zich redden in alledaagse situaties over vertrouwde onderwerpen met korte eenvoudige zinnen. U kunt groeten en afscheid nemen. U kunt met simpele zinnen bestellen in een restaurant en boodschappen doen. U kunt wat over uzelf en uw familie vertellen.

Onderwerpen
Aan de orde komen onder andere: uitspraak, spellen, groeten, zich voorstellen, uit eten gaan, boodschappen doen, familie, getallen, de tijd, kleuren.

Lesmethode
De docent bepaalt welke methode er wordt gebruikt.

Zweeds voor gevorderde beginners (A2)

Inhoud
De inhoud van de lessen bestaat grotendeels uit conversatie. Daar waar nodig wordt er aandacht besteed aan de grammatica. Er wordt voortgeborduurd op de kennis die u heeft opgedaan bij een eerdere beginnerscursus. Afhankelijk van de voorkennis, wordt aandacht besteed aan het gebruik van de verschillende tijden.

Doel
U kunt korte gesprekken voeren over eenvoudige onderwerpen of activiteiten. Hierbij moet u denken aan inlichtingen vragen, de bediening in een restaurant aanroepen en iets vragen, in winkels aangeven wat u wel of niet wilt. U kunt in eenvoudige zinnen vertellen over uw werk en familie. U kunt aangeven wat u van plan bent te gaan doen of gedaan hebt.

Onderwerpen
Te denken valt onder andere aan: werk, hobby’s, vrije tijd, reizen, telefoneren en e-mails schrijven.

Lesmethode
De docent bepaalt welke methode gebruikt wordt.

Zweeds voor gevorderden (ERK B1/B2)

Inhoud
De lessen op dit niveau worden waar mogelijk in de doeltaal gegeven. Met behulp van een lesmethode wordt het vocabulaire structureel verder uitgebreid, als ondersteuning voor de spreekvaardigheid. Grammatica komt alleen aan de orde waar dat nodig is.

Doel
Op dit niveau leert u zich onvoorbereid uit te drukken. U kunt deelnemen aan gesprekken over vertrouwde onderwerpen. U houdt zelf de conversatie gaande, mits deze over bekende thema’s gaan. Kernwoorden voor dit niveau zijn: enigszins onafhankelijk en spontaan.

Onderwerpen
Werk, vrije tijd, hobby’s, reizen, actuele gebeurtenissen, kennis van land en volk, standpunt uitleggen en ondersteunen, eenvoudige discussie.

Methode
De methode wordt door de docent gekozen.

Zweeds voor vergevorderden (C1/C2)

Inhoud
De lessen op dit niveau worden in de doeltaal gegeven. Met behulp van een lesmethode of door de docent aangereikt lesmateriaal wordt het vocabulaire structureel verder uitgebreid, als ondersteuning voor de spreekvaardigheid. Grammatica komt alleen aan de orde waar dat nodig is.

Doel
Op dit niveau spreekt u vloeiend en zonder merkbare haperingen op elk gewenst vlak. Ideeen en meningen kunt u probleemloos formuleren. U heeft kennis van de idiomatische uitdrukkingen. U bent vertrouwd met de fijnere betekenis van woorden. Mocht u vastlopen in een zinsconstructie dan bent u in staat uw zinnen snel opnieuw te formuleren.

Onderwerpen
Werk, vrije tijd, hobby’s, reizen, actuele gebeurtenissen, kennis van land en volk, standpunt uitleggen en ondersteunen, eenvoudige discussie.

Methode
De methode wordt door de docent gekozen.

Cursus Zweedse cultuur

Boeken (ERK B/C)
Deze cursus heeft de vorm van een workshop van 3 tot 5 lessen. Ze bestaan uit het lezen en bespreken van literaire werken, variërend van de grote schrijvers tot recent gepubliceerde werken van jonge auteurs.

Films (ERK B/C)
Gezamenlijk worden er 3 films bekeken, waarna er inhoudelijk wordt ingegaan op de thematiek.

Wat klanten zeggen

 • De docenten van Brederode bieden programma’s op maat en zijn super-enthousiast. Zij spelen al enkele jaren een belangrijke rol bij de immersion course voor onze buitenlandse scholieren.

  Leonie STS High School Nederland
 • Les op locatie, culturele ‘uitstapjes’; een winst voor onze culturele uitwisselingsprogramma’s en een vliegende start voor de scholieren! Bedankt voor jullie gedreven betrokkenheid.

  Leonie STS High School Nederland
 • En het leuke is dat er altijd opdrachten in de praktijk aan worden verbonden.

  Leonie STS High School Nederland
 • Was vandaag helemaal gelukkig! De taxichauffeur gevraagd te vertellen over Quito en ik kon het supergoed volgen. Ik heb ook teruggepraat en vragen gesteld.

  Annemarie Dekker
 • "De docent speelde heel goed in op wat mijn doel was met deze cursus. Ik spreek nu Frans en kan alles in de praktijk toepassen wat ik geleerd heb."

  Megan Anema
 • Honestly, I have absolutely no reason to even want to learn Dutch. But I just LIKE it for some reason. It sounds beautiful in my opinion, it's fun to speak.

  Taariya
 • Ik had privéles en kreeg altijd een duidelijke uitleg op al mijn specifieke vragen. De lessen waren erg overzichtelijk. De docent was flexibel.

  Amy James
 • Eigen inbreng en interactie maakte de cursus Engels voor mij waardevol. Tijdens de cursus was er een natuurlijke mix van spreken, schrijven en lezen over onderwerpen die wij zelf konden aangeven. Een aanrader voor iedereen die zijn Engels net een treetje hoger wil brengen.

  Simone Unicat Catalyst Technologies B.V.
 • Taleninstituut Brederode is goed ingesteld op de zakelijke behoefte van de klant, de lessen zijn op maat en indien gewenst op locatie en flexibel qua tijden. Ik heb sinds een aantal jaren les in Frans en Spaans en beide docenten hebben een achtergrond uit het land van de ‘’taal’’. Hoe kun je beter een gevoel van taal krijgen. Ik ben erg tevreden.

  Ben Vrasdonk Vrasdonk B.V.
 • My private lessons with Brederode were extremely productive. They were specific and the teacher prepared lessons on areas where I needed the most assistance.

  Amy James
 • This course has really helped me to grasp the basics of Dutch and to be more confident in conversations. The lessons are fun, interesting and challenging and the effort is paying off. I highly recommend Brederode.

  Lizzie Paton TAQA
 • ‘Een goed taalteam dat de taalvaardigheid van onze internationale groep medewerkers vergroot.’ 

  Jolanda Evers NIOZ Royal Netherlands Institute for Sea Research
 • Vanuit een regenachtig Buenos Aires kan ik je melden dat jouw lessen hun doel bepaald niet voorbij geschoten zijn.  Het werkt echt! 

  Carlo Cahn
 • Ik heb veel meer gehad aan de training Duits op maat dan ik van te voren had durven hopen. Ik krijg al complimenten van gasten.

  Annemarie Timmerman Boutique B&B Bergen 1928
 • My personal Brazilian Portuguese course was more than personal. It was special! Not only a good foundation was made but also a beautiful ambiance, tailormade and flexible training and above all FUN. I would say: "Eu continuarei falando português. Muito obrigado pelo bom atendimento."  

  Ron van Hilst Cargill NV Mechelen
 • Ik wil je wel graag laten weten dat ik elke dag nog profijt heb van de cursus Engels die ik bij jullie gevolgd heb. Nogmaals dank daarvoor!

  Manon Pools Grevelingen Holding BV, Zuid Scharwoude
 • Ondanks dat ik op dagelijkse basis Engels spreek en schrijf weet ik dat er nog veel te verbeteren valt. Een collega of zakenrelatie zal je niet snel corrigeren maar een docent doet dat uiteraard wel. Via goede persoonlijke begeleiding heb ik stappen gemaakt.
  Daan Groothandel
 • Vooraf had ik zo goed als mogelijk aangegeven wat ik wilde: ik wilde snel, zonder druk, effectief én gezellig een nieuwe taal leren. Na 10 weken kan ik zeggen dat dat goed gelukt is. Een trainer die meebeweegt met mijn niveau, inzet en enthousiasme. Ik heb het als zeer prettig ervaren!

  Colin van der Laan Van der Laan BV
 • “Ik ben dagelijks met Zweeds bezig, het zit nu in mijn bloed!”

  Susanne van Wallinga Plymovent BV
 • Op mijn leeftijd had ik niet meer verwacht ooit Spaans te leren. Dat dat toch nog gelukt is, heb ik geheel te danken aan Brederode. Met geduld en een training op maat, kan ik me nu eindelijk zonder Pieten redden in Madrid.

  Sint Nicolaas van Myra

Neem contact op

Heeft u vragen? Stel ze ons!

  Start typing and press Enter to search