De iconische Game of Thrones-locaties die je kunt bezoeken tijdens je taalreis naar Spanje

 In Blog

In april is het zo ver: dan is het langverwachte achtste seizoen van de fantasy-serie Game of Thrones op Netflix te zien. Het filmen van deze serie (die een van de grootste producties in de TV-geschiedenis is) vond vooral plaats in Noord-Ierland, Kroatië, Marokko, Malta en IJsland. Daar werden onder andere de scenes op iconische plekken als King’s Landing, Winterfell, Qarth en Mereen gefilmd. Ook in Spanje heeft deze award-winnende serie in het verleden haar filmsets gevestigd. Hieronder een overzicht van Game of Thrones-locaties die je niet kunt missen wanneer je Spanje bezoekt.

The Dragonstone’s voetbrug

In het Noorden van Spanje, bij het schiereiland Gaztelugatxe, bevindt zich de locatie van de Dragonstone’s Footbridge, die in de serie het land verbindt met het Dragonstone’s Castle. In seizoen 7 landt Daenerys Targaryen hier en bewandelt de brug, die 241 treden lang is, naar het kasteel. Het kasteel zelf staat hier overigens in het echt niet, dat is er met behulp van CGI ingemonteerd. In plaats daarvan staat er een hermitage, gebouwd ter ere van Johannes de Doper.

Tower of Joy

Dit kasteel, het Zafrakasteel in Guadalajara, dubbelt in de serie voor de Tower of Joy. Het werd tussen de 12e en 13e eeuw gebouwd en is gebruikt in de beroemde scene waar Bran en de Three Eyed Raven in een visioen een blik werpen op Ned Stark’s verleden.

 

Dorne PalaceVaak zijn de plaatsen die je in series en films ziet in het echt een stuk minder indrukwekkend dan op het grote scherm. Voor deze locatie geldt dat niet. Integendeel, als we de Business Insider moeten geloven. Hier in Sevilla zijn de scenes van het zwoele Dorne opgenomen, onder andere in de prachtige tuinen van het Alcázar Real. Dat bezochten we met onze cursisten in 2014. Bekijk ons programma voor inspiratie en informatie over deze bijzondere plek.

Daznak’s Pit
Een andere locatie, niet ver van Sevilla, is het stadje Osuna. Hier bevindt zich de Plaza de Toros, die in de serie Daznak’s Pit, het grootste amfitheater in Meereen, 
vertolkt. In het echt wordt deze ring gebruikt voor stierenvechten. Hier werd het epische gevecht tussen de Sons of the Harpy en Danaerys en haar companions gefilmd.  Voor het filmen van deze scene waren 500 extra figuranten en 12 draaidagen nodig. In het stadje Osuna (waar zo’n 18.000 mensen wonen) zijn ze erg trots op hun rol in Game of Thrones en in het plaatselijke museum zijn dan ook twee extra ruimtes geopend, gewijd aan deze bijdrage.

Wil je deze plekken graag in het echt zien? Goed nieuws: Brederode organiseert een taalreis naar Spanje. Geef je snel op, er is maar een beperkt aantal plekken.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search